gfx_avis.jpg

Når mænd går i terapi

vælter de bjerge
 

I Fredensborg arbejder Samtale- og Kropsterapeut Karin Thorsen blandt andet med mænd i terapi. Det er hendes erfaring, efter at have arbejdet som terapeut i 5 år, at rigtig mange mænd forbavsende hurtigt får meget mere livskvalitet og glæde ind i deres dagligdag, når de beslutter sig for at følge et udviklingsforløb.

Karin Thorsen har 20 års erhvervs erfaring fra byggebranchen, hvorfor hun, som hun formulerer sig, er meget bevidst om, at samtale med mænd skal være meget konkret og ikke må blive for langhåret. Men når det er sagt oplever jeg at mænd taler mindst ligeså meget som de kvinder der kommer hos mig. Givet et frirum og en medspiller der ikke har egne følelser i klemme og som ikke kender ’de andre’, oplever jeg at mænd åbner sig og har en masse de gerne vil have sat ord på. Her er en skovl en skovl og samtalerne foregår på en meget ærlig og direkte facon.

Mænd i 50’erne.
Tager ofte livet op til revision. Karrieren er på plads, børnene klarer sig selv og er måske flyttet hjemmefra og boligen er ofte fyldt med friværdi – og hvad så? Det er på dette sted i livet nogle mænd mærker at ikke alt er helt som det skal være. Der bliver overskud og tid til at mærke efter. Bliver mine behov tilgodeset ? Er mine ønsker for hvordan mit liv skulle udforme sig, gået i opfyldelse?

Tiden går ikke – den kommer
Det kan vække de fleste ! Tvinge os til eftertænksomhed. Dagligdagen tager en anden form nu hvor børnene er flyttet. Det giver mere tid og overskud til at leve egne værdier ud. Skal jeg beholde mit nuværende job til jeg går på pension? Har jeg en meningsfyldt fritid? Vil jeg blive gammel med min kone? Vil hun mig? Skal vores stationcar skiftes ud med en motorcykel til mig? Er det i orden at jeg har lyst til at blive lidt selvfed nu? Karin Thorsen erfarer at nogle mænd ønsker et selvudviklingsforløb hvor de får mulighed for at tage mange emner op, vende dem og lægge dem på plads i andre skuffer. Andre har det rigtig skidt. Gamle hændelser der ikke er blevet taget alvorligt presser sig pludselig på i en grad, så de ikke kan holdes nede længere. Og ikke mindst er der nogle, der som følge af den økonomiske krise, pludselig står med en fyreseddel i hånden – og i den forbindelse, vælger at få noget støtte/coaching videre frem.

Yngre mænd
Som måske er rimeligt nybagte fædre oplever at deres egen barndom bliver spillet, ligesom en film lige foran dem, når de er sammen med deres børn. Negative hændelser presser sig på, kræver at blive taget alvorligt. Og de positive minder og traditioner skal føres videre til egne børn. Hvor er hende jeg forelskede mig i? Hvor er min plads? Den frie og ubekymrede tid er erstattet af mange krav. Ansvar for en ny familie, økonomien og et spirende karriere liv. Meget store omvæltninger, som ofte udspiller sig samtidig.

- Lokal Avisen Uge-Nyt Fredensborg

gfx_avis.jpg

Har jeg en depression?

 

FREDENSBORG: Karin Thorsen, samtale- og kropsterapeut, arbejder hjemme fra sin klinik ’Kernen’ på Båstrupvej.
Karin fortæller at lægevidenskaben vurderer at 500.000 danskere bliver i løbet af deres liv ramt af en depression. På en tilfældig dag vurderes det, at mellem 100.000 og 200.000 har en depression, flere om vinteren end om sommeren. Og alligevel er det stadig et meget tabubelagt område.

Vi kan feks. rammes af depression hvis vi bliver sagt op, bliver skilt, mister en vi holdt af, eller når vi giver fødsel til en lille ny. Årsagerne kan være mange. Og ofte kender klienterne ikke selv årsagen. ”Hvorfor skal jeg have det på denne her måde”? Er et ofte stillet spørgsmål hos Karin Thorsen, i hendes klinik ’Kernen’.

Symptomerne på en depression er mange og ikke de samme sindsstemninger rammer alle. Men fælles for de fleste er, at de er nedtrykte, føler en indre uro/rastløshed, som gør det svært at hvile, har svært ved at falde i søvn, vågner måske flere gange på en nat og er selvfølgelig kronisk trætte og uoplagte. Små ting der normalt lige skal ordnes, virker helt uoverskuelige og så kommer skyldfølelsen og bebrejdelserne over at man ikke engang kan overskue de ting man normalt bare gør, uden at tænke nærmere over det. Mange klienter er meget hårde ved sig selv og efter et stykke tid mener familie og venner måske også, at man er ved at være der, hvor det har varet længe nok, nu må man tage sig sammen…….. Det er der ikke noget der hedder !

Har man følt sig deprimeret, modløs og træt i mere end 2 uger, skal man reagere på det. Depression skal tages meget alvorligt.
Vigtigt, ved især dybe depressioner, er at klienterne erkender deres nuværende situation. Det er ikke for resten af livet, men sådan er det lige nu. Hvis klienten ikke accepterer den nuværende situation kan depressionen vare længere og hvis man prøver at holde sig i gang, bliver depressionen dybere. Indimellem ledsaget af angst og isolation.
Karin Thorsen oplever i sin praksis, at depressioner er bundet op på negativ tankegang. Klienterne bygger en mur omkring sig. De samler alt det der er problematisk i deres liv, tilføjer alt det der kunne udvikle sig problematisk og dertil lægger de alt det der har været problematisk. Så bliver det hele toppet med alt det de ikke har udrettet, alle de gange de har fejlet og en stor bunke af skuffede forventninger. Til sidst laver sindet en depression. Det bliver simpelthen for meget og alt det negative bliver altoverskyggende. Klienter der har det sådan, har det hæsligt og for mange er det ikke første gang de oplever denne tilstand af lammethed. Men det er en nedadgående spiral der kan brydes.
I sit virke som samtale- og kropsterapeut fortæller Karin Thorsen, at hun forsigtigt begynder at kradse i muren, piller murstenene ned én for én.

Arbejdet sker altid i klientens tempo, for her er der ikke noget der kan hastes igennem. Det kræver tålmodighed og vilje fra klientens side.
En stor del af behandlingen er opbyggende. Samtidig med, at muren bliver pillet ned, giver Karin Thorsen sine klienter opgaver som skal løses fra gang til gang. Opgaver, som dels opbygger klienternes selvværd og selvtillid, men også en støtte i at lære sig selv bedre at kende og en hjælp til at begynde at ændre de mønstre der har gjort at klienterne er gået ned med en depression. Og ofte er behandlingen en blanding af samtale og massage. Dette for at få det hele menneske i behandling. Kroppen, psyken og indimellem også klienternes forhold til det spirituelle.
Karin Thorsen slutter af med at understrege, at arbejdet med klienterne er fantastisk givende, idet alle, når de kommer ud på den anden side af en depression får en gladere dagligdag, en følelse af stor frihed og en større evne til selv at tage stilling til deres måde at leve livet på.

- Lokal Avisen Uge-Nyt Fredensborg

Klinik Kernen   -   Båstrupvej 507, 3480 Fredensborg   -   2076 8145   -  

W3C valideret HTML og CSS

© Copyright 2010 Klinik Kernen - Alle rettigheder forbeholdes - Webdesign DSP Software